EBRD-a nastavlja da ulaže u Srbiju

Bez autora
Aug 30 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavlja da značajno ulaže u Srbiju i čitav region. Cilj je da se stimuliše ekonomski rast i EBRD če ostati izvor finansiranja u vreme kad je alternativnih izvora malo. Ključni prioritet je otvaranje radnih mesta u cilju obezbeđenja dugoročnog prosperiteta građana Srbije.Od početka delovanja u Srbiji, EBRD je ostvario investicije vredne više od tri milijarde evra u velikom broju sektora.

EBRD-a nastavlja da ulaže u SrbijuEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavlja da značajno ulaže u Srbiju i čitav region, izjavio je danas predsednik ove banke Suma Čakrabarti.

Prema njegovim rečima, cilj je da se stimuliše ekonomski rast i EBRD če ostati izvor finansiranja u vreme kad je alternativnih izvora malo. Ključni prioritet je otvaranje radnih mesta u cilju obezbeđenja dugoročnog prosperiteta građana Srbije.

Od početka delovanja u Srbiji, EBRD je ostvario investicije vredne više od tri milijarde evra u velikom broju sektora.

Suma Čakrabarti je od danas u trodnevnoj poseti Srbiji, a to je njegova prva poseta našoj zemlji otkad je prošlog meseca došao na čelo te banke. On će se sastati sa najvišim državnicima Srbije, uključujući predsednika Tomislava Nikolića, premijera Ivicu Dačića, ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, kao i sa predstavnicima poslovne i diplomatske zajednice i civilnog društva.

Takođe, posetiće i neke od srpskih kompanija u koje je EBRD ulagao, kao što su “Biohemija”, “Victoria group” i “Forma Ideale”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik